Tuin

TUIN

Van zodra het winterweer overgaat naar aangenaam lenteweer begint het bij mij te kriebelen. Werken in mijn perkje en op het terras aan de slag gaan om alles weer klaar te maken om buiten te leven krijgt dan voorrang op de binnenactiviteiten.


Eten in de buitenlucht, zalig! Gezellig een glaasje drinken op ons terras en gewoon genieten van de natuur, de tuinvogels gadeslaan, ons vijvertje in het oog houden of de kikker(s) ook weer van de partij zijn.


Ook in je tuin mag je gerust decoratie toevoegen. De afwisseling met de planten maakt het weer een stukje boeiender. Als je de decoraties zelf maakt heb je er nog meer voldoenig van.


GEBRUIKTE MATERIALEN

-   Hout, takken, bladeren, wortels, ...

-   Textiel en textielverharder

-   Glas, Mozaïk, stenen, ...

-  Andere natuurlijke materialen, ...

-   ...

-   ...


EEN PLANNING OPSTELLEN

Het idee

 

Je bent een beetje uitgekeken op het uitzicht van je tuin of bepaalde plekjes in je tuin of op je terras mogen wel wat extra aandacht opeisen. Je kan dat eenvoudig aanpakken door zelf creatief aan de slag te gaan.

 

Inspiratie opdoen

 

Ga op zoek naar ideetjes  voor je tuincreaties via websites, tijdschriften, winkels, beurzen. Doe inspiratie op en zoek uit hoe je deze in een eigen project kan omzetten.

 

Materialen verzamelen

 

Kijk eerst en vooral bij je thuis of er dingen hergebruikt kunnen worden. Je hoeft niet meteen nieuwe of dure materialen aan te schaffen: kringwinkel, budgetwinkels, je tuin zelf, de natuur.

Aan de slag

 

Bekijk voor je begint ook of je het nodige gereedschap bij de hand hebt. Dat kan gaan van schaar, mes, lijm enz. tot hamer, zaag, schroevendraaier, ...

 

Afwerken

 

Maak het vooral niet te ingewikkeld voor een eerste project. Eenvoud siert ook. Bovendien is de kans groot dat je goesting 

snel over kan zijn om het af te werken.

 

Een plaatsje uitzoeken

 

Project geslaagd! Dan wil je het natuurlijk ook op zijn best laten uitkomen in je tuin of op je terras. Zet het niet zo maar ergens neer, maar probeer enkele mogelijke opstellingen uit.

01_I&D_4
DSCN0565
DSCN0018
DSCN0019
DSCN0568

Beelden


Gebruikte materialen: fietsbanden, lood, metaal, kippengaas, wilgentakken, rafiatouw.
Ornamenten


Gebruikte materialen: kippengaas, schelpen, wilgentakken, lood, ijzer, beton, hout, klei, gedroogde noten en vruchten, mozaiek.
IMG_0214
02_I&D_2
03_I&D_2
DSCN0565
IMG_0634
04_I&D_2
17_I&D_1
08_I&D_1
09_I&D_1
IMG_1528
15_I&D_3
08_I&D_2
07_I&D_4
06_I&D_3
11_I&D_2
06_I&D_2

Decoraties voor tafel en terras


Gebruikte materialen: kippengaas, lood, ijzerdraad, mos, kraaltjes, ceramiek potjes en kaarsenhouders, schelpen en plakparetjes, fimo, PUR, klei, hout, bloempotten, touw.
MEER IDEEËN